Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارسینه»
2024-05-06@08:41:23 GMT

زگیل تناسلی؛ علائم و روش‌های درمان آن

تاریخ انتشار: ۲۵ شهریور ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۱۲۶۱۵۱

زگیل تناسلی؛ علائم و روش‌های درمان آن

زگیل تناسلی چیست و چرا اهمیت دارد؟

 زگیل تناسلی، برجستگی‌هایی به رنگ صورتی، قهوه‌ای، همرنگ پوست یا کمی تیره‌تر هستند که در ناحیه‌ی تناسلی، زیرشکم و کشاله ران مشاهده می‌شوند. عامل ایجاد زگیل تناسلی، ویروس HPV است. این ویروس به دونوع پرخطر و کم خطر وجود دارد؛ که نوع پرخطر می‌تواند سرطان دهانه‌ی رحم، سرطان آلت تناسلی و سرطان حلق را بوجود آورد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!
با توجه به اینکه سرطان دهانه‌ی رحم، شایع‌ترین سرطان دستگاه تناسلی است، افزایش روز افزون زگیل تناسلی و انتشار فزاینده‌ی این ویروس به‌ویژه از نوع پرخطر، احتمال سرطان دهانه‌ی رحم را روز به روز افزایش می‌دهد؛ بنابراین با درمان زگیل تناسلی و کنترل ویروس HPV، می‌توان از بروز سرطان دهانه‌ی رحم جلوگیری کرد.

راه‌های انتقال زگیل تناسلی چیست؟

این بیماری اساساً از راه جنسی منتقل می‌شود. راه انتقال این بیماری از طریق تماس و فشار است، ممکن است که دخول کامل نیز اتفاق نیفتد و ویروس از راه تماس به فرد دیگر منتقل گردد. اگر ویروس در نواحی نظیر بیضه، زیر شکم، کشاله ران و... باشد، بدون دخول هم امکان انتقال هست و در این موارد استفاده از کاندوم هم کمکی به عدم انتقال آن نمی‌کند. ممکن است موارد نادری بدون تماس جنسی ویروس منتقل شود، ولی ازنظر علمی ثابت نشده است.


فرد مبتلا به زگیل تناسلی چه اقداماتی باید انجام دهد؟

برای تشخیص و درمان زگیل تناسلی، مراجعه به مطب پزشک متخصص مجرب و آشنا با این بیماری و عوارض آن اهمیت بسیار زیادی دارد. چرا که درمان مناسب با تشخیص صحیح صورت می‌گیرد. زگیل‌های تناسلی برجستگی‌هایی هستند که در ناحیه‌ی تناسلی و اطراف آن، روی بیضه، زیر شکم، کشاله‌ی ران و... مشاهده می‌شوند. ولی هر برجستگی در این ناحیه، زگیل نیست.

پزشک با تجربه قادر است این بیماری را از سایر بیماری‌ها نظیر خال، ملانوم، تبخال، غده چربی، آکنه، شانکر، بیماری‌های پوستی و... تشخیص دهد؛ بنابراین نه استرس بی دلیل به بیمار تحمیل می‌شود و نه تشخیص به تعویق می‌افتد.



گاهی به خاطر درمان‌های مختلفی که بیمار انجام داده یا به دلیل غیرعادی بودن فرم ضایعه، تشخیص در نگاه اول مشکل می‌شود. در اینجاست که دانش وتجربه‌ی پزشک، به کمک بیمار آمده، بهترین اقدام را برای بیمار انجام می‌دهد.

آزمایش‌های تکمیلی، نمونه برداری از ضایعه و ... از نمونه این موارد می‌باشد.

تاکید می‌کنم درمان زگیل تناسلی بدون اطمینان از وضعیت بافت شناسی سرویکس (دهانه‌ی رحم) درمانی ناقص و نادرست می‌باشد. بیمار با زگیل تناسلی باید حتما تحت بررسی پاپ اسمیر، HPV تایپینگ و کلپوسکوپی قرار گیرد. هدف از پیگیری زگیل تناسلی، پیگیری ردپای ویروس HPV پرخطر در دهانه‌ی رحم و اطمینان از عدم تغییرات سلولی پیش سرطانی و سرطانی است.

برداشتن زگیل تناسلی
برای برداشتن زگیل تناسلی، روش‌های متعددی وجود دارد. استفاده از نوعی اسید، پودوفیلین، برخی کرم‌های درمانی، کوتر، فریز ولیزر، از جمله روش‌های برداشت زگیل‌ها هستند.

با توجه به خاصیت عود ویروس، هیچکدام از این درمان‌ها روش قطعی محسوب نمی‌شوند. ولی دو روش فریز (کرایوتراپی) و لیزر با میزان عود کمتری همراه هست و بنابراین اولین انتخاب برای برداشتن زگیل‌ها محسوب می‌شود. بعلاوه این دو روش دارای کمترین عارضه بوده و حتی در دوران بارداری نیز قابل انجام است.

درمان شریک جنسی
بیماری زگیل تناسلی از طریق تماس و فشار، از پوست آلوده به ویروس، به پوست فرد دیگر منتقل می‌شود. بنابراین، بیماری منتقله از راه جنسی محسوب می‌شود. ولی ممکن است که دخول صورت نگرفته باشد، ولی انتقال انجام شده باشد. بعلاوه اگر ویروس در منطقه‌ی غیر از آلت تناسلی باشد که توسط کاندوم پوشیده نمی‌شود، نظیر بیضه، زیرشکم و... استفاده از کاندوم نیز برای پیشگیری از ابتلا کمک کننده نیست. برای درمان زگیل تناسلی، درمان شریک جنسی ضروری است. ممکن است فرد متوجه وجود زگیل تناسلی در شریک جنسی خود نشده باشد یا نتواند آن را تشخیص دهد بنابراین لازم است که شریک جنسی توسط پزشک معاینه گردد.


ممکن است حتی در معاینه توسط پزشک هم زگیل واضحی مشاهده نشود، ولی فرد می‌بایست در فواصلی که پزشک معین میکند مراجعه نماید و در صورت نیاز از ضایعات مشکوک نمونه برداری و بررسی ویروس شناسی انجام گیرد. لازم به تکرار است که ویروس HPV , عامل ایجاد سرطان دهانه‌ی رحم در خانم‌ها، سرطان آلت در آقایان و سرطان حلق در هر دو جنس (بعلت رابطه دهانی محافظت نشده) می‌باشد. با درمان مناسب، از این سرطان‌ها جلوگیری کنیم.

پاپ اسمیر چیست؟
یکی از راه‌های تشخیص زودرس سرطان دهانه‌ی رحم و واژن، پاپ اسمیر است. این روش بسیار ساده بوده، و حتی توسط یک ماما یا فردی که به خوبی دوره دیده باشد نیز قابل انجام است، درد ندارد و بنابراین نیاز به بی‌حسی نیز ندارد، از نظر هزینه بسیار ارزان است. درصورتی‌که خوب انجام شده باشد از نظر تشخیص زودرس سرطان دهانه‌ی رحم از درجه‌ی اختصاصی بودن بالایی برخوردار است.


سرطان دهانه‌ی رحم، شایعترین سرطان دستگاه تناسلی بانوان است و بنابراین میزان مرگ و میر و ناتوانی بالایی را در بین جامعه‌ی بانوان در کل دنیا سبب می‌شود. خوشبختانه دهانه‌ی رحم از مناطقی است که قابل دید و قابل دسترس بوده و با معاینه‌ی منظم و سلول برداری دقیق از این ناحیه، می‌توان در جهت تشخیص زودرس سرطان دهانه‌ی رحم گام بزرگی برداشت. با توجه به اهمیت این مسئله، سازمان بهداشت جهانی و انجمن سرطان شناسی آمریکا توصیه به انجام پاپ اسمیر نموده و در بسیاری از کشور‌ها از جمله کشور ما انجام پاپ اسمیر (به روش سنتی)، در مراکز بهداشتی درمانی به صورت رایگان انجام می‌پذیرد.

نحوه‌ی انجام پاپ اسمیر:

بیمار در وضعیت لیتوتومی (تخت معاینه‌ی زنان) قرار می‌گیرد و برای وی اسپکولوم (وسیله‌ی معاینه‌ی دستگاه تناسلی بانوان) قرار داده می‌شود. پزشک در نور کافی تمام ناحیه‌ی ولو و واژن و سرویکس را مورد بررسی قرار می‌دهد و از ناحیه‌ی سرویکس اقدام به نمونه برداری می‌کند. این نمونه برداری با نمونه برداری در زمان بیوپسی متفاوت است و سلول برداری سطحی‌تری انجام می‌شود. پزشک با وسایل مخصوصی (سایتوبراش، اسپاچولا و...) با حرکتی جارو مانند از ناحیه‌ی اندو سرویکس و اگزو سرویکس نمونه برداری سطحی به عمل می‌آورد؛ و نمونه جهت بررسی سلول شناسی به آزمایشگاه ارسال می‌شود.

با توجه به اینکه می‌دانیم ویروس HPV، عامل ایجاد سرطان دهانه‌ی رحم است، هنگام انجام پاپ اسمیر می‌توان درخواست HPV typing نمود و از این طریق میزان ریسک ابتلا به سرطان دهانه‌ی رحم را تاحدی معلوم کرد. یعنی آزمایشگاه تعیین می‌کند که ویروس HPV در ناحیه‌ی سرویکس یا دهانه‌ی رحم وحود دارد یا خیر و از چه نوعی. تشخیص این نکته در پیگیری‌های بعدی درمانی فرد، بخصوص زمانی که زگیل تناسلی یا سایر علائم مربوط به سرطان‌های دستگاه تناسلی را داراست، بسیار حائز اهمیت است.

نحوه‌ی برخورد با پاپ اسمیر غیرطبیعی:

آنچه که باید بدانیم این است که اگر چه مطالبی که در این مقالات نوشته می‌شود، براساس مطالب علمی تخصصی رشته‌ی جراحی زنان و زایمان می‌باشد، ولی سطح مطالب برای مخاطب غیر پزشک می‌باشد؛ و جزییات مطالب تخصصی وفوق تخصصی پزشکی در کتب مربوطه درج شده و د. راین مقاله نمی‌گنجد. جواب تست پاپ اسمیر علاوه بر بررسی سلول‌های سرطانی یا پیش سرطانی، از نظر عفونت‌ها و همچنین وضعیت هورمونی در سطح سلول نیز، نمونه را مورد بررسی قرار می‌دهد. بدیهی است درصورتی که عفونت گزارش شود، درمان عفونت و در صورتی که سلول‌های غیرطبیعی مشاهده شود، بررسی‌های کامل‌تری مورد نیاز است.

هر خانمی که در نمونه تایپینگ ویروسی که همزمان با پاپ اسمیر گرفته می‌شود، نمونه‌ی ویروس HPV پرخطر گزارش شود، یا تغییرات سلولی پیش سرطانی مشاهده گردد، می‌بایست حتما تحت کولپوسکوپی و بیوپسی قرار گیرد. لازم به ذکر است که ضرورت انجام کولپوسکوپی و بیوپسی به موارد فوق محدود نمی‌گردد و در موارد بسیاری انجام این عمل ضرورت دارد که در جای خود بدان خواهیم پرداخت.

انواع تست پاپ اسمیر:

پاپ اسمیر به دو روش سنتی و تعلیق در مایع انجام می‌گیرد. در اصل قسمت نمونه گیری توسط پزشک مشترک است، ولی نحوه‌ی انتقال نمونه در دو روش فوق متفاوت است. در روش سنتی نمونه روی لام شیشه‌ای منتقل شده و توسط الکل یا فیکساتور فیکس می‌شود، ولی در روش جدید نمونه به ظروفی که حاوی مایع مخصوص هستند، منتقل می‌شوند.

روش دوم به روش سنتی ترجیح داده می‌شود و میزان اختصاصی بودن در این روش بیشتر است و از موارد مثبت و منفی کاذب کمتری برخوردار است. همچنین امکان تایپینگ ویروس HPV در روش تعلیق در مایع وجود دارد. با این حال، درمناطقی که از امکانات کافی برخوردار نیستند، روش سنتی همچنان ویژگی‌های ارزشمند خود را داراست.

شرایط انجام پاپ اسمیر چیست؟

بهترین زمان برای انجام تست پاپ اسمیر روز‌های ۸ تا ۱۱ سیکل ماهانه است. به یاد داشته باشید که این روز‌ها از روز اول آخرین پریود محاسبه می‌شود. در حقیقت بهترین زمان، بلافاصله بعد از پاک شدن از پریود ماهانه است، هرچند که درتمامی رو‌ها می‌توان این نمونه برداری را انجام داد، ولی باید تاریخ LMP یعنی اولین روز آخرین پریود روی نمونه‌ی پاپ اسمیر نوشته شود تا پاتولوژیست بتواند تغییرات طبیعی سلولی متناسب با روز‌های مختلف سیکل ماهانه را در تشخیص گذاری خود لحاظ کند. فرد باید ۲۴ ساعت قبل از انجام پاپ اسمیر، نزدیکی نداشته باشد، سونوی واژینال انجام نداده باشد و ۴۸ ساعت قبل نیز از کرم‌های واژینال استفاده نکرده باشد. انجام پاپ اسمیر بدون درد و با هزینه‌ی بسیار اندک بوده و در برخی مراکز بهداشتی درمانی به طور رایگان انجام‌می شود. تست پاپ اسمیر در تمامی دنیا بعنوان تست غربالگری سرطان دهانه‌ی رحم مورد تایید قرار گرفته است.

هفت باور غلط در مورد خونریزی‌های بانوان

خون ریزی هر چقدر بیشتر، بهتر (چون خون کثیف از بدن خارج می‌شود).
خونریزی در بارداری طبیعی است.
خونریزی شدید دوران بلوغ ایرادی ندارد.
ما ارثی خونریزی نامرتب داریم (پس اشکالی ندارد).
خونریزی غیر عادی (حجیم و نامرتب) در میانسالی مربوط به یائسگی است و بی اهمیت است.
ادامه پریود‌ها سال‌ها تا بعد ار سن یائسگی نشانه جوانی ماست که بی مشکل است.
ما سادات هستیم و تا ۶۰ سالگی بدون مشکل پریود شویم.
به یاد داشته باشید: هیچ خانمی نباید خونریزی‌های غیر عادی داشته باشد!

کلپوسکوپی چیست؟
کلپوسکوپی یکی از روش‌های تشخیص زودرس سرطان‌های دستگاه تناسلی (ولو، واژن، سرویکس) است. روش غیرتهاجمی بوده و نیازبه بی حسی یا بیهوشی ندارد. کلپوسکوپی در واقع نوعی اندوسکوپی دستگاه تناسلی محسوب می‌شود. در این روش تحت بزرگنمایی (حتی تا ۴۰ برابر) دستگاه تناسلی مورد مطالعه قرار گرفته و در موارد مشکوک اقدامات تشخیصی ودرمانی انجام می‌پذیرد.

کلپوسکوپی مزیت جالب دیگری هم دارد و آن این است که بیمار می‌تواند همزمان با پزشک در مونیتور دستگاه و تحت بزرگنمایی داخل بدن خود را دیده، ضمن آشنایی با آناتومی بدن خویش در جریان تشخیص ودرمان قرار گیرد. با ما همراه باشید.

موارد ضروری برای انجام کولپوسکوپی:

هر گونه لکه بینی غیر عادی در سیکل ماهانه
لکه بینی یا خونریزی پس از تماس جنسی
ترشحات فراوات مقاوم به درمان
داشتن زگیل‌های تناسلی
زخم‌های مقاوم به درمان سرویکس (دهانه رحم)
هر گونه نمای غیر عادی سرویکس
پاپ اسمیر غیر عادی
قضاوت بالینی و صلاحدید پزشک
در زمان کلپوسکوپی می‌توان بیوپسی یا تکه برداری نیز انجام داد. بدین صورت که پس از زدن مواد مختلف و بررسی واکنش آن‌ها از نقاط مشکوک نمونه بافت شناسی برداشته شده و جهت بررسی به آزمایشگاه پاتولوژی ارسال می‌شود. انجام بیوپسی بدون درد بوده وعارضه‌ای ندارد. سرطان‌های زنان با تشخیص به موقع درمان مناسب دارند.

شرایط انجام کولپوسکوپی چیست؟

بهترین زمان برای انجام تست پاپ اسمیر روز‌های ۸ تا ۱۱ سیکل ماهانه است. به یاد داشته باشید که این روز‌ها از روز اول آخرین پریود محاسبه می‌شود. در حقیقت بهترین زمان، بلافاصله بعد از پاک شدن از پریود ماهانه است، هرچند که در تمامی رو‌ها می‌توان این نمونه برداری را انجام داد، ولی باید تاریخ LMP یعنی اولین روز آخرین پریود روی نمونه‌ی پاپ اسمیر نوشته شود تا پاتولوژیست بتواند تغییرات طبیعی سلولی متناسب با روز‌های مختلف سیکل ماهانه را در تشخیص گذاری خود لحاظ کند.

فرد باید ۲۴ ساعت قبل از انجام پاپ اسمیر، نزدیکی نداشته باشد، سونوی واژینال انجام نداده باشد و ۴۸ ساعت قبل نیز از کرم‌های واژینال استفاده نکرده باشد. انجام کولپوسکوپی و بیوپسی نیازبه بیهوشی و اتاق عمل نداردو برای کم کردن درد و قابل تحمل کردن پروسه‌ی درمانی از روش‌های بی حسی و بلوک‌های موضعی می‌توان استفاده کرد.

هزینه‌ی کولپوسکوپی چقدر است؟

با وجودی که دستگاه کولپوسکوپ دستگاه گران قیمتی است و مواد مصرفی مختلفی هم مورد استفاده قرار می‌گیرد و باتوجه به نقش مهم این روش در تشخیص زودرس سرطان‌های دهانه‌ی رحم، هنوز هم کولپوسکوپی عمل گران قیمتی محسوب نمی‌شود.

هزینه بستگی به این که وسعت ضایعه چقدر بوده، میزان نمونه برداری‌ها و میزان مواد مصرفی چقدر بوده، و... از فردی به فرد دیگر متفاوت است.     منبع:برترین ها

منبع: پارسینه

کلیدواژه: زگیل تناسلی درمان زگیل تناسلی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۱۲۶۱۵۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

داروی ایرانی بیماران SMA وارد بازار می‌شود / برنامه وزارت بهداشت برای پویش ملی سرطان

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با بیان اینکه یک شرکت دانش بنیان در زمینه تولید داروی بیماران SMA گام برداشته است و این دارو به زودی وارد بازار می‌شود، گفت: پویش ملی سرطان و پویش ملی سلامت کودکان جزو پویش‌های آتی وزارت بهداشت به حساب می‌آید.

به گزارش خبرگزاری ایمنا و به نقل از وزارت بهداشت، بهرام عین‌اللهی در «ملاقات چهره به چهره نمایندگان اقشار مردمی با وزیر بهداشت» که امروز، یکشنبه (شانزدهم اردیبهشت) در نهاد ریاست‌جمهوری برگزار شد، اظهار کرد: اقدامات متعددی توسط دولت مردمی سیزدهم در حوزه سلامت انجام شده و این انتظار وجود دارد که رسانه‌ها به ویژه صداوسیما به تبیین دستاوردها بپردازند.

وی بیان اینکه ظرفیت تخت‌های بیمارستانی در دولت سیزدهم افزایش یافته است، افزود: ۱۶ هزار تخت به ظرفیت تخت‌های بیمارستانی کشور اضافه شد که معادل ۲۰ درصد تخت‌های بیمارستانی کشور است، وزارت بهداشت در نظر دارد که ۱۵ هزار تخت دیگر تا پایان سال جاری به ظرفیت تخت‌های بیمارستانی اضافه کند.

وزیر بهداشت با بیان اینکه تعداد خانه‌های بهداشت تا پایان سال جاری به ۴۴۰۰ مورد می‌رسد، تصریح کرد: ۱۷۰۰ مورد به ظرفیت خانه‌های بهداشتی کشور اضافه کردیم و در نظر داریم که با افزایش ۲۷۰۰ مورد دیگر تا پایان سال جاری، تعداد خانه‌های بهداشت را به ۴۴۰۰ مورد برسانیم.

عین‌اللهی ادامه داد: دستگاه‌های مانند ام‌آرآی در شبکه درمانی کشور توزیع شده است، همچنین ۱۰ هزار پزشک و دندانپزشک در شبکه درمانی در حال خدمت‌رسانی هستند، بررسی‌ها بیانگر این است حدود ۲۸۰۰ متخصص در کشور به ارائه خدمات می‌پردازند؛ ۱۵۰ مرکز آموزشی در کشور وجود دارد و ۱۲۰ مرکز نیز در حال ساخت هستند.

وضعیت افزایش ظرفیت رشته‌های پزشکی

وی با اشاره به افزایش ظرفیت رشته‌های پزشکی گفت: دولت سیزدهم نسبت به افزایش ظرفیت رشته‌های تخصصی اقدام کرده است؛ به نحوی که ظرفیت دوره دستیاری تخصصی و دوره دستیاری فوق تخصصی به ترتیب ۶۵ و ۵۰ درصد افزایش یافته است، همچنین ظرفیت دوره فلوشیپ نیز ۲۵ درصد افزایش یافته است، ظرفیت رشته پزشکی عمومی نیز در دولت سیزدهم معادل ۱۲ هزار مورد است.

وزیر بهداشت با اشاره به وضعیت نسخه‌نویسی الکترونیک در کشور اضافه کرد: پیش از دولت سیزدهم، نسخه الکترونیک فقط به صورت ۱۰ درصد در کشور اجرا می‌شد، اما این میزان در دولت کنونی به مرز ۹۰ درصد رسیده است.

عین‌اللهی با بیان اینکه درمان کودکان کمتر از هفت سال در مراکز درمانی دولتی و وابسته به دانشگاه‌های علوم‌پزشکی به صورت رایگان است، اظهار کرد: اگرچه در شرایط تحریم قرار داریم، اما درمان کودکان کمتر از هفت سال را رایگان کرده‌ایم، سلامت در کودکان از اهمیت فراوانی برخوردار است؛ به عنوان مثال اگر مشکلی مانند تنبلی چشم در کودکان در زمان مناسب تشخیص داده نشود تا پایان عمر دچار تنبلی چشم می‌شود، ما با اجرای این طرح در زمینه خیرخواهی برای مردم گام برداشته‌ایم.

وی با اشاره به ایجاد صندوق بیماران خاص و صعب‌العلاج گفت: هنگامی که این صندوق تأسیس شد پنج همت (هزار میلیارد تومان) برای این صندوق در نظر گرفتند و بودجه تخصیص یافته به این صندوق در سال گذشته به مرز هفت همت رسید، امیدواریم که بودجه این صندوق با توجه به گسترش حمایت‌ها، بیشتر شود.

بیمه رایگان ۵ دهک اول درآمدی

وزیر بهداشت ادامه داد: پنج دهک پایین جامعه به صورت رایگان تحت پوشش بیمه سلامت قرارگرفته‌اند، همچنین ۵۷ مرکز درمان نازایی در کشور به صورت رایگان به مردم خدمات ارائه می‌دهند.

عین‌اللهی با بیان اینکه ۱۴۰۰ شرکت دانش‌بینان در کشور فعالیت می‌کنند، گفت: تعداد شرکت‌های دانش بنیان در دولت سیزدهم ۱۴۰۰ مورد رسیده است، در حالی که این تعداد در گذشته معادل ۷۰۰ مورد بود، این شرکت‌ها حدود ۴۰ درصد از تجهیزات پزشکی را تولید می‌کنند.

وی با بیان اینکه برنامه سلامت خانواده و نظام ارجاع جزو ابداعات جمهوری اسلامی ایران به حساب می‌آید، افزود: ما در نظر داریم که هر ایرانی با یک کد ملی تحت نظر یک حامی سلامت قرار گیرد، برنامه نظام ارجاع و سلامت خانواده را با حضور ۲۰ کشور جهان رونمایی کردیم، اگر خواهان داشتن جامعه سالم هستیم باید خانواده سالم داشته باشیم.

وزیر بهداشت با اشاره به برگزاری پویش سلامت در سال گذشته گفت: ۴۶ میلیون نفر در پویش سلامت وزارت بهداشت شرکت کردند که یک رقم فوق‌العاده به حساب می‌آید، آمار و ارقام پویش سلامت بیانگر این است که ۸۸۰ هزار نفر از شرکت‌کنندگان در این پویش به بیماری دیابت و ۴۶۰ هزار نفر به فشار خون مبتلا بودند، اما از بیماری خود مطلع نبودند، همچنین هشت میلیون نفر نیز مشکوک به دیابت و چهار میلیون مشکوک به فشار خون بودند، اما از این مورد اطلاعی نداشتند.

عین‌اللهی ادامه داد: در نظر داریم دو پویش دیگر برگزار کنیم؛ پویش ملی سرطان و پویش ملی سلامت کودکان جزو پویش‌های آتی وزارت بهداشت به حساب می‌آید، ما با پویش سرطان در نظر داریم از سرطان‌هایی مانند سرطان پستان در زنان و بعضی سرطان‌ها در مردان پیشگیری کنیم، بررسی‌ها بیانگر این است برخی والدین نیز از بیماری فرزندان خود خبر ندارند.

وی در پاسخ به درخواست رئیس هیئت مدیره بیماری‌های نادر ایران در خصوص حمایت از بیماری‌های نادر و نقش انجمن‌ها در این زمینه گفت: ۲۲ هزار عضو هیات‌علمی در ۷۰ دانشگاه و دانشکده علوم‌پزشکی مشغول به فعالیت هستند، اساتیدی که عضو کمیته علمی هستند در خصوص مسائل مختلف به ارائه نظرات تخصصی می‌پردازند؛ به طور مثال، این گروه‌های تخصصی می‌گویند که بهترین دارو برای درمان یک بیماری چیست، همانطور که در دوران پاندمی کرونا عمل کردند.

ورود داروی ایرانی بیماران SMA به بازار

وزیر بهداشت همچنین در پاسخ به درخواست‌های فرناز پورکاوه، مدیرعامل انجمن بیماران SMA گفت: بیماران SMA جزو دغدغه‌ها و غم‌های جامعه پزشکی به حساب می‌آیند، این گروه از بیماران دچار اختلالات ژنتیکی عضلانی می‌شوند و عضلات آنها از پشتیبانی عصبی برخوردار نیست، شدت بیماری بیماران SMA یکسان نیست و بیماران دارای درجات مختلفی از این بیماری هستند.

عین‌اللهی با بیان اینکه یک کار تحقیقاتی مطالعاتی در خصوص بیماران SMA در حال انجام است، افزود: فاز اول این طرح مطالعاتی مختص افراد زیر ۱۰ سال بود که ۲۳۰ نفر در این طرح مطالعاتی شرکت کردند، ۱۳۷ نفر نیز در فاز دوم طرح تحقیقاتی وزارت بهداشت شرکت کرده‌اند که گروه سنی ۱۰ تا ۲۰ سال هستند.

وی درباره حمایت‌ها از بیماران SMA گفت: پیش از دولت سیزدهم، بیماران SMA از هیچ حمایتی برخوردار نبودند؛ به نحوی که وزیر بهداشت وقت در دولت گذشته، موضوع تحت حمایت نبودن این گروه از بیماران را در یک مصاحبه تلویزیونی اعلام کرد؛ یک شرکت دانش بنیان در زمینه تولید داروی بیماران SMA گام برداشته است و این دارو به زودی وارد بازار می‌شود.

حیدر محمدی، رئیس سازمان غذا و دارو نیز درباره آخرین وضعیت تولید داروی بیماران SMA در این جلسه اظهار کرد: رئیس‌جمهور، موضوع حمایت از بیماران SMA را در سال ۱۴۰۰ مطرح کرد، پس از اینکه متخصصان سازمان غذا و دارو، طرح‌های اولیه این دارو را تأیید نکردند نسبت به ورود دو محموله دارو اقدام کردیم و بر اساس اولویت میان بیماران تقسیم شد، در حال حاضر, محموله دوم داروی این گروه از بیماران به صورت خوراکی و تزریقی وارد شده و در اختیار بیماران قرار گرفته است.

وی افزود: یک شرکت دانش بنیان در زمینه تولید داروی بیماران SMA گام برداشته است و طبق موارد اعلام شده این دارو تا پایان خرداد وارد بازار می‌شود، در حال حاضر، این دارو به میزان آزمایشگاهی تولید شده و اگر نتایج نهایی این دارو اثربخش باشد وارد مرحله تولید صنعتی می‌شود.

رئیس سازمان غذا و دارو درباره توزیع داروی بیماران SMA تولید داخلی گفت: سازمان غذا و دارو فقط نسبت به تولید دارو تصمیم‌گیری می‌کند ، اما نحوه چگونگی توزیع آن بر عهده معاونت درمان است.

درمان بیماری‌های خاص و صعب‌العلاج

بهرام عین‌اللهی، وزیر بهداشت درباره درمان بیماری‌های خاص و صعب‌العلاج گفت: تکلیف و شرایط بیماران کمتر از هفت سال به طور کامل مشخص است؛ چراکه درمان این گروه سنی به صورت رایگان است، شورای عالی بیمه که با حضور سازمان‌های بیمه‌گر برگزار می‌شود درباره چگونگی تحت پوشش قرار دادن بیماری‌ها تصمیم‌گیری می‌کند و در اختیار وزارتخانه نیست.

وی درباره افزایش درمان‌های تحت پوشش بیمه افزود: حدود ۳۳۰ قلم دارو که پیش از این تحت پوشش بیمه نبودند در دولت سیزدهم تحت پوشش بیمه‌ای قرار گرفته‌اند.

وزیر بهداشت درباره ضرورت غربالگری برای جلوگیری از ابتلاء به بیماری‌های نادر گفت: مراکز ژنتیک که بسیار پیشرفته هستند در جهت غربالگری بیماری‌های نادر گام برمی‌دارند تا پیش از تولد یک فرد از احتمال ابتلاء به بیماری نادر مطلع شوند؛ به طور مثال، در این زمینه یک مرکز بسیار پیشرفته در کنار بیمارستان طالقانی قرار دارد.

عین‌اللهی در پاسخ به پرسش زهرا فتاحی، نماینده تشکل مردمی با موضوع رصد مسائل درباره وضعیت پوشش پرسنل و مراجعان به مراکز درمانی گفت: مردم در زمینه ارائه تخلفات می‌توانند فعالیت داشته باشند و تخلفات را گزارش دهند؛ سامانه تلفنی ۱۹۰ برای ثبت تخلفات است.

وی با بیان اینکه «شورای عالی کرامت» و «شورای عالی انطباق» درباره حجاب فعالیت می‌کنند، گفت: معاونت فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت به عضویت کمیسیون ماده ۲۰ درآمده است، موارد مربوط به حجاب جزو اعتباربخشی مراکز به حساب می‌آید و اگر مجموعه‌ای نسبت به رعایت حجاب تخلف کند در پرونده اعتباربخشی آن مرکز لحاظ می‌شود.

وزیر بهداشت در پاسخ به سوالی درباره تخلفات احتمالی کادر درمان اضافه کرد: متخلف در تمام گروه‌های اجتماعی وجود دارد، اما اغلب افراد کادر درمان جزو افراد شایسته جامعه هستند، جامعه درمانی کشور در دوران کرونا ۳۰۰ شهید به کشور تقدیم کردند.

ابلاغ اصول پوشش در داروخانه‌ها

حیدر محمدی، رئیس سازمان غذا و دارو درباره رسیدگی به وضعیت حجاب در داروخانه‌ها گفت: سازمان غذا و دارو از نخستین مجموعه‌هایی بود که به موضوع رعایت پوشش ورود کرد و به همین دلیل اصول رعایت پوشش در داروخانه را ابلاغ کرد.

وی ادامه داد: اگرچه اصول مربوط به پوشش در داروخانه‌ها ابلاغ شده است، اما ناهنجاری‌هایی در این زمینه گزارش می‌شود، موضوع رعایت هنجارها جزو مواردی است که در مواردی مانند سهمیه داروخانه‌ها نقش دارد، اگر یک داروخانه نسبت به رعایت هنجارها اقدام نکند، در وهله نخست تذکر داده می‌شود و اگر تذکر تأثیری نداشته باشد، موارد بازدارنده در خصوص داروخانه متخلف اجرا می‌شود، اگر موارد بازدارنده نیز مثمر ثمر نباشد متخلفان به مراجع قانونی معرفی می‌شوند.

بهرام عین‌اللهی، وزیر بهداشت در ادامه صحبت‌های خود درباره تزریق واکسن‌های روتاویروس و پنوموکوک در کودکان تصریح کرد: جمهوری اسلامی ایران از منظر تزریق واکسن‌های روتاویروس و پنوموکوک جزو کشورهای پیشرفته به حساب می‌آید، واکسن‌هایی مانند فلج اطفال، سرخک، دیفتیری و سایر بیماری‌ها در سبد واکسن‌های تزریقی کشور وجود دارد که به تازگی دو واکسن پنوموکوک و روتاویروس به آن اضافه شده‌اند، دو شرکت دانش بنیان در زمینه تولید واکسن‌های روتاویروس و پنوموکوک گام برداشته‌اند و در چنین شرایطی امکان تزریق واکسن داخلی وجود دارد.

وی در پاسخ به پرسش وضعیت سقط جنین به صورت غیرقانونی گفت: وزارت بهداشت نسبت به این موضوع حساس است و این موضوع را در کانون توجه خود قرار داده است.

وزیر بهداشت همچنین در پاسخ به خواسته‌های رضا بهزاد، نماینده انجمن بیماران دوشن گفت: بیماران دوشن دچار ضعف عضلانی می‌شوند و گاهی اوقات بیماری آنها افزایش یافته و تا سطح قلب می‌رسد.

عین‌اللهی با اشاره به سبقه خود در زمینه به‌کارگیری سلول‌های درمانی در درمان بیماری‌ها ادامه داد: من و مرحوم کاظمی آشتیانی در زمینه درمان جانبازان که دچار نوعی آسیب چشمی شده بودند ورود کردیم و نتیجه گرفتیم، پژوهشگاه رویان در زمینه سلول‌های درمانی برای درمان بیماری‌ها ورود کرده است.

وی افزود: موضوع به‌کارگیری سلول بنیادی برای درمان بیماران دوشن می‌تواند در کانون توجه قرار گیرد.

کد خبر 750877

دیگر خبرها

  • رفلاکس معده؛ نشانه‌ها، علل و راه‌های درمان آن
  • درمان سرمازدگی حیوانات + بررسی علائم
  • داروی ایرانی بیماران SMA وارد بازار می‌شود / برنامه وزارت بهداشت برای پویش ملی سرطان
  • درمان سرمازدگی حیوانات + بررسی علائم و اقدامات لازم
  • سل تراپی معجزه نمی کند/ حداقل دو سوم سرطانی ها در ایران حتماً زنده می مانند
  • تشخیص زودهنگام سرطان، پنجره‌ای به سوی زندگی
  • ۵ روش از مؤثرترین درمان‌های مکمل در بهبود سرطان
  • (اینفوگرافیک) درمان عفونت سینوس بدون دارو
  • غلبه بر عفونت سینوس بدون نیاز به دارو
  • بیماری ترانه علیدوستی چیست؟ / همه چیز درباره سندرم «درِس»