Web Analytics Made Easy - Statcounter

زگیل تناسلی یک بیماری ویروسی است که در سال‌های اخیر بیش از پیش شایع شده و عوارض بسیار جدی به همراه خواهد داشت؛ ویروس پاپیلومای انسانی (hpv) درمان قطعی ندارد، به فکر پیشگیری باشید.

به گزارش روابط عمومی مرکز درمان ناباروری ابن‌سینا، دکتر سعید آراسته، عضو تیم تخصصی کلینیک سلامت جنسی مرکز درمان ناباروری ابن‌سینا درباره منشأ زگیل تناسلی، گفت: زگیل تناسلی یک بیماری ویروسی ناشی از ویروس پاپیلومای انسانی (hpv) است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بیش از ۱۷۰ گونه از این ویروس وجود دارد که حدود نیمی از این انواع می‌توانند باعث بروز عوارض و اختلالات در ناحیه تناسلی در هر دو جنس، هم در زنان و هم در مردان شوند.

جراح و متخصص اورولوژی و فلوشیپ پیوند کلیه با اشاره به تقسیم انواع ویروس پاپیلومای انسانی به دو گروه کم‌خطر و پرخطر توضیح داد: گروه کم‌خطر معمولاً باعث ایجاد ضایعات پوستی زگیل‌مانند می‌شوند و عوارض تهدیدکننده سلامت به دنبال ندارند، اما گروه پرخطر معمولاً با ضایعات قابل مشاهده همراه نیستند، بیشتر در سطوح مخاطی وجود دارند و با بروز برخی انواع سرطان، در ناحیه تناسلی و همچنین در ناحیه حلق و دهان، همراهی دارند.
بنابراین، رعایت کامل اصول بهداشت جنسی و پرهیز از رفتارهای پرخطر جنسی بسیار ضروری است، به‌ویژه در خانم‌ها که انواع پرخطر این ویروس می‌تواند باعث بروز سرطان دهانه رحم شود.

زنان از سرطان دهانه رحم پیشگیری کنند

آراسته افزود: اگرچه همه موارد سرطان دهانه رحم یا سرویکس به دلیل ابتلا به ویروس پاپیلومای انسانی نیست، اما مطالعات نشان داده‌اند که حدود ۷۰ درصد موارد سرطان دهانه رحم ناشی از این ویروس‌ها، به‌ویژه ویروس شماره ۱۶ است.

در مردان نیز این ویروس می‌تواند باعث بروز سرطان در ناحیه تناسلی و به‌ویژه مقعد شود. در واقع پرعارضه‌ترین نوع این ویروس همان ویروس شماره ۱۶ است. نوع شماره ۶ و شماره ۱۱ نیز انواع شایع از گروه کم‌خطر هستند که بیشتر موجب بروز ضایعات پوستی یا همان زگیل می‌شوند.

عضو تیم تخصصی کلینیک سلامت جنسی ابن‌سینا گفت: تماس جنسی عمده‌ترین راه انتقال این ویروس است، اما در مواردی، روبوسی و دست دادن و بغل کردن فرد آلوده نیز می‌تواند باعث انتقال شود، هرچند احتمال آلودگی از این راه کمتر است.
در واقع راه اصلی انتقال این ویروس تماس پوستی است، اما لازم نیست حتماً ضایعه پوستی قابل رؤیت وجود داشته باشد تا ویروس منتقل شود. گاهی ضایعات بدون علامت‌ یا بسیار کوچک‌اند یا در محلی قرار دارند که دیده نمی‌شوند.

به همین دلیل، اگر یکی از زوجین مبتلا شود، احتمال انتقال ویروس به دیگری بسیار زیاد است و حتی استفاده از کاندوم هم مصونیت کامل ایجاد نمی‌کند. بنابراین، تنها راه پیشگیری رعایت اصول بهداشتی و پرهیز از داشتن هرگونه رابطه جنسی خارج از ازدواج است.

این متخصص اورولوژی توضیح داد: ضایعات پوستی این بیماری معمولاً حالت گوشتی دارند و می‌تواند تکی یا متعدد، شبیه گل‌کلم و یا پایه‌دار باشند.
ضایعات زگیل تناسلی در ناحیه تناسلی و یا در دهان و حلق بروز پیدا می‌کنند و با زگیل‌های معمولی که در پوست دیگر نواحی بدن رشد می‌کنند، تفاوت دارند. در واقع داشتن زگیل در پوست دیگر نواحی، مثلاً دست یا صورت، به معنای ابتلا به زگیل تناسلی نیست.

آراسته درباره روش‌های تشخیص زگیل تناسلی گفت: هیچ نوع آزمایش خون اختصاصی برای تشخیص این بیماری ویروسی وجود ندارد. زگیل تناسلی با معاینه فیزیکی و بر اساس بررسی ظاهر ضایعات پوستی تشخیص داده می‌شود. در موارد محدودی که تشخیص با تردید همراه باشد، نمونه‌برداری بافتی برای تشخیص قطعی نوع ضایعه انجام می‌شود.

عضو تیم تخصصی کلینیک سلامت جنسی ابن‌سینا در خصوص درمان زگیل تناسلی تصریح کرد: متأسفانه هیچ راهی برای درمان و ریشه‌کنی این ویروس وجود ندارد. در مواردی ممکن است سیستم ایمنی بدن ظرف یک تا دو سال پس از ابتلا این ویروس را از بین ببرد، اما گاهی سیستم ایمنی قادر به مقابله با این ویروس نیست.

او توضیح داد: ‌درمان‌های موجود نیز فقط مبتنی بر از بین بردن یا کاهش ضایعات پوستی‌اند تا بار ویروس و احتمال انتقال آن کمتر شود. برای از بین بردن ضایعات پوستی یا زگیل‌ها روش‌های مختلفی وجود دارد.
برخی محلول‌ها و پمادها وجود دارند که با تجویز پزشک، فرد می‌تواند در منزل استعمال کند. برخی محلول‌ها نیز هستند که باعث متلاشی شدن سلول‌های زگیل یا توقف تولید فاکتورهای رشدی ویروس می‌شوند.
این نوع محلول‌ها حتماً باید در مطب‌ها یا کلینیک و توسط کادر پزشکی استفاده شود، زیرا در صورت استفاده نادرست می‌تواند بافت‌های سالم اطراف ضایعه را دچار آسیب کند. روش دیگر، برداشتن ضایعات پوستی از طریق فریز کردن یا لیزر است.

آراسته یادآور شد: انتخاب روش از بین بردن ضایعات پوستی زگیل تناسلی به محل، نوع و گستردگی ضایعه بستگی دارد و تشخیص روش مناسب بر عهده پزشک است. اما نکته‌ای که باید به آن توجه داشت این است که از بین رفتن ضایعات پوستی به معنی از بین رفتن کامل بیماری نیست.
نخست به این دلیل که ممکن است فرد علاوه بر انواع کم‌خطر ویروس که موجب بروز ضایعات پوستی می‌شوند، مبتلا به انواع پرخطر هم باشد و دوم اینکه از آنجا که ویروس همچنان در بدن وجود دارد، ممکن است ضایعات دوباره عود کنند یا در نقاط دیگر بروز کنند.
بنابراین، افراد مبتلا، به‌ویژه خانم‌ها، حتی پس از رفع یا برداشتن ضایعات پوستی، حتماً باید زیر نظر پزشک متخصص زنان چک‌آپ‌های منظم دوره‌ای را انجام دهند.

واکسن ندارد

این متخصص اورولوژی درباره واکسن‌های موجود hpv  توضیح داد: هیچ واکسنی برای پوشش دادن همه انواع ویروس پاپیلومای انسانی وجود ندارد، اما اکنون سه واکسن ۲ظرفیتی، ۴ظرفیتی و ۹ظرفیتی برای hpv وجود دارد.
واکسن دوظرفیتی دو نوع ویروس ایجاد کننده سرطان را پوشش می‌دهد. واکسن چهارظرفیتی که گارداسیل نام دارد، علاوه بر آن دو نوع ویروس ایجاد کننده سرطان، دو نوع دیگر را نیز که ایجاد کننده ضایعات پوستی‌اند، پوشش می‌دهد.

واکسن نه ظرفیتی که گارداسیل۹ نام دارد، افزون بر چهار نوع قبلی پنج نوع دیگر از ویروس‌های پاپیلومای انسانی را نیز پوشش می‌دهد. آنچه اکنون در کشور ما در دسترس است، همان واکسن چهارظرفیتی یا گارداسیل است.

وی در ادامه درباره بهترین زمان دریافت واکسن hpv گفت: این واکسن از سن ۹ سالگی قابل تجویز است، اما بهترین سن دریافت چه در دختران و چه در پسران، سنین ۱۱ تا ۱۲ سالگی و حداکثر تا سن ۱۵ سالگی است. در این سنین دریافت ۲ دوز واکسن به فاصله ۶ ماه تا یک سال کافی است. اما اگر دریافت واکسن پس از ۱۵ سالگی باشد، ۳ دوز با فواصل دو ماه و ۶ ماه لازم است.

البته، اگر فرد رابطه جنسی نداشته باشد تا سنین ۲۶-۲۷ سالگی و حتی سنین بالاتر هم می‌تواند واکسن گارداسیل را دریافت کند. بسیار مهم است که واکسن در زمان مناسب، یعنی تا پانزده سالگی و یا دست‌کم پیش از شروع رابطه جنسی دریافت شود. زیرا اگر فرد مبتلا به ویروس شود، حتی آن انواعی از ویروس که واکسن گارداسیل آنها را پوشش می‌دهد، دریافت واکسن هیچ اثری نخواهد داشت.

آراسته در خصوص عوارض این واکسن افزود: برخی ممکن است فکر کنند واکسیناسیون علیه این بیماری در سنین پایین ممکن است باعث افزایش رفتارهای پرخطر جنسی شود، اما مطالعات گسترده و بلندمدت نشان داده‌اند که چنین پیامدی به دنبال ندارد.
همچنین، مطالعات گسترده به‌وضوح نشان داده‌اند که دریافت واکسن گارداسیل هیچ‌گونه اختلالات عصبی، ایمنی، انعقادی و ... را به همراه ندارد و این واکسن کاملاً ایمن است.

عضو تیم تخصصی کلینیک سلامت جنسی ابن‌سینا در پایان یادآور شد: متأسفانه این بیماری شیوعی گسترده دارد و می‌تواند پیامدهای جدی مانند سرطان در ناحیه تناسلی، به‌ویژه سرطان دهانه رحم در خانم‌ها و همچنین، سرطان‌های حلق و دهان را به دنبال داشته باشند.
افزون بر اینها، برخی مطالعات نشان داده‌اند که ابتلا به برخی انواع این ویروس می‌تواند باعث کاهش کیفیت اسپرم و در نتیجه، کاهش قدرت باروری در مردان شود.
از آنجا که این بیماری هیچ درمانی ندارد، مهم‌ترین و مؤثرترین راه مبارزه با آن پیشگیری است. بنابراین، همه شهروندانی که به لحاظ جنسی فعال هستند، باید کاملاً اصول بهداشتی را رعایت کنند و از هر نوع رابطه جنسی پرخطر و خارج از ازدواج پرهیز کنند./ ایرنا
 

واکسن ایرانی HPV به کجا رسید؟ آخرین خبرها از تولید ۳ واکسن ایرانی واکسن چقدر در جلوگیری از سرطان دهانه رحم موثر است؟ تولید واکسن HPV در نیمه اول سال آینده/ سال ۹۹ سال سلامت دیجیتال ایران تا پایان سال واکسن کرونا می‌سازد/ واکسن‌های HPV و آنفولانزای فصلی هم در راه است

 

 

منبع: ایران آنلاین

کلیدواژه: ویروس پاپیلومای انسانی نشان داده اند ناحیه تناسلی سرطان دهانه رحم تواند باعث دریافت واکسن ضایعات پوستی زگیل تناسلی پوشش می دهد رابطه جنسی ابن سینا کم خطر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۸۹۳۲۵۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تغییرات آب و هوایی می‌تواند منجر به افزایش ویروس‌هایی مانند کووید شود

ایتنا - مطالعه جدیدی نشان می‌دهد که تغییرات آب و هوایی - و پنجره‌های بسته – می‌تواند به گسترش ویروس‌های معلق در هوا مانند ویروسی که باعث عفونت COVID-19 می‌شود، کمک کند.
محققان گزارش می‌دهند که به نظر می‌رسد افزایش سطح دی اکسید کربن در جو و فضاهای داخلی عامل اصلی افزایش طول عمر انواع کووید موجود در قطرات ریز معلق در هوا باشد.

به گزارش ایتنا، آلن هادرل، محقق ارشد و دانشیار ارشد علوم آئروسل در دانشگاه بریستول، گفت:« ما می‌دانستیم که SARS-CoV-2 مانند سایر ویروس‌ها از طریق هوایی که تنفس می‌کنیم پخش می‌شود. اما این مطالعه نشان‌دهنده یک پیشرفت بزرگ در درک ما بود از اینکه دقیقاً چگونه و چرا این اتفاق می‌افتد، و مهم‌تر از همه، چه کاری می‌توان برای متوقف کردن آن انجام داد.»

در مطالعات آزمایشگاهی، محققان دریافتند که افزایش غلظت دی اکسید کربن در هوا می‌تواند مدت زمان عفونی ماندن ویروس‌های موجود در هوا را افزایش دهد. به گفته محققان، هوای معمولی در فضای باز دارای400 ppm از کربن دی اکسید است.

بر اساس نتایج منتشر شده در 25 آوریل در ژورنال  Nature Communications، افزایش غلظت CO2 به تنها 800 ppm، بقای ویروس‌های معلق در هوا را افزایش داد. محققان دریافتند وقتی هوای داخل خانه به غلظت CO2 3000 ppm می رسد - مشابه غلظت یک اتاق شلوغ – ویروس حدود 10 برابر بیشتر زنده می‌ماند.

هادرل در یک انتشار خبری دانشگاه گفت:« این رابطه روشن می‌کند که چرا رویدادهای پاندمیک کننده ممکن است تحت شرایط خاصی رخ دهند .ویروس ها به دلیل اسیدیته کمتر قطرات بازدمی، عفونی شدن خود را از دست می‌دهند. اما CO2 هنگام تعامل با قطرات مانند یک اسید عمل می‌کند و به ویروس ها اجازه می دهد در هوا بیشتر زنده بمانند.»

هادرل همچنین گفت: «این نشان می‌دهد که باز کردن یک پنجره ممکن است قوی‌تر از آن چیزی باشد که در ابتدا تصور می‌شد، به ویژه در اتاق‌های شلوغ و با تهویه ضعیف، زیرا هوای تازه غلظت کمتری از CO2 دارد و باعث می‌شود ویروس خیلی سریع‌تر غیرفعال شود. نتایج همچنین نشان می‌دهد که چگونه اهداف تغییر آب و هوا که به دنبال محدود کردن سطح CO2 در جو زمین هستند می تواند به کاهش انتشار ویروس‌های موجود در هوا کمک کند.»

محققان خاطرنشان کردند که علم آب و هوای اخیر پیش بینی کرده است که غلظت CO2 در جو تا پایان قرن به بیش از 700 ppm برسد. هادرل گفت: «بنابراین این یافته‌ها پیامدهای گسترده‌تری نه تنها در درک ما از انتقال ویروس‌های تنفسی، بلکه اینکه چگونه تغییرات در محیط ما ممکن است احتمال همه‌گیری‌های آینده را تشدید کند، دارد.»

هادرل در پایان می‌گوید: «داده‌های مطالعاتی ما نشان می‌دهد که افزایش سطح CO2 در جو ممکن است با افزایش قابلیت انتقال سایر ویروس‌های تنفسی از طریق افزایش مدت زمانی که آنها در هوا عفونی می‌مانند، همزمان باشد.»

دیگر خبرها

  • راهی جدید برای پیشگیری و درمان بیماری‌های روده
  • برگزاری دوازدهمین کنگره کشوری سوختگی
  • (ویدیو) در ترکیه به طور متوسط هر مرد با ۱۵ زن شریک جنسی است و بعضی تا ۵۰ زن
  • داستان سرماخوردگی در انسان‌ها از چه زمانی آغاز شد؟
  • اعلام وضعیت انسانی اضطراری در سودان / مردم از گرسنگی علف می خورند/ گزارش های تکان دهنده از تعرض جنسی به آوارگان
  • تغییرات آب و هوایی می‌تواند منجر به افزایش ویروس‌هایی مانند کووید شود
  • وازلین برای پوست؛ خوب است یا بد؟
  • سعیدی: هواداران سپاهان سنگ‌پراکنی نکردند / لشگری: باشگاه سپاهان بدعت‌گذار توهین جنسی و غیر انسانی به هواداران خانم بود / فیلم
  • رفتار انسانی یک «اورانگوتان» برای اولین‌بار؛ تهیه ضماد برای درمان زخم!
  • پیشگیری از ابتلا به زوال عقل با خوردن این میوه خوشمزه