Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «آفتاب»
2024-05-06@01:35:38 GMT

زگیل تناسلی چه تفاوتی با تب‌خال تناسلی دارد؟

تاریخ انتشار: ۱۶ اسفند ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۵۳۶۴۳۱

زگیل تناسلی چه تفاوتی با تب‌خال تناسلی دارد؟

آفتاب‌‌نیوز :

محسن مصلحی اظهار کرد: عامل زگیل تناسلی ویروسی از دسته ویروس‌های ‌پاپیلومای انسانی(HPV: human Papilloma Virus) است که به شکل یک برجستگی نرم در نواحی تناسلی و دهان، حنجره، گلو و کشاله ران در زن‌ها و مردها به وجود می‌آید.

وی با بیان اینکه زگیل تناسلی در تمام سنین ممکن است دیده شود، گفت: این ویروس به‌ویژه در سنین جوانی شیوع بیشتری دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بیشتر زگیل‌های تناسلی خود بهبود شونده هستند و در سال اول تا ۸۰ درصد و سال دوم ۹۰ درصد خودبه‌خود بهبود پیدا می‌کنند، اما در کسانی که بهداشت جنسی را رعایت نمی‌کنند، ممکن است زیاد شوند و انتقال زیاد و سریعی داشته باشند که نیاز به درمان جدی دارد.

این پزشک با اشاره به اینکه ویروس پاپیلومای انسانی در زنان خطر سرطان دهانه رحم را به شدت افزایش می‌دهد، بر اهمیت تشخیص به‌موقع و درمان تأکید کرد و افزود: بسته به تعداد و شدت زگیل‌ها درمان‌های مختلفی وجود دارد. شایع‌ترین درمانی که وجود دارد درمان با لیزر است، همچنین درمان با انجماد و درمان‌های دارویی نیز وجود دارد.

تبلیغات فریبنده‌ای به نام درمان فوری و قطعی زگیل تناسلی

وی با بیان اینکه آنچه به‌عنوان درمان قطعی زگیل تناسلی، درمان خانگی و یا درمان در یک جلسه مطرح می‌شود علمی نیست و بیشتر یک تبلیغات فریبنده است، تصریح کرد: همان‌طور که اشاره شد زگیل تناسلی یک بیماری ویروسی و عود کننده است که یکی از راه‌های پیشگیری از آن تزریق واکسن است اما حتی واکسن هم نمی‌تواند ایمنی صد در صد ایجاد کند، چون طیفی از ویروس‌های پاپیلومای انسانی از بین تعداد زیاد ویروس‌های این گروه انسان را مبتلا می‌کند، بنابراین این سوش با سوش بعدی می‌تواند متفاوت باشد و افراد دوباره مبتلا شوند.

مصلحی بهترین راه درمان زگیل تناسلی را مثل بقیه ویروس‌ها پیشگیری دانست و گفت: رعایت مسائل بهداشتی، معاینات دوره‌ای، اطمینان از سلامتی شریک جنسی و در صورت امکان تزریق واکسن مهم‌ترین راه‌های پیشگیری از ابتلا به ویروس است.

وی خاطرنشان کرد: درمان‌هایی که برای زگیل تناسلی وجود دارد صرفاً درمان ‌همان دوره بیماری است و نمی‌توانیم بگوییم چون فرد درمان شد دیگر مبتلا نمی‌شود، این فرضیه به‌هیچ‌وجه درست نیست و اگر همان رفتارها ادامه داشته باشد و یا ویروس به‌طور کامل درمان نشده باشد فرد تا مدت‌ها گرفتار خواهد بود.

نایب رئیس اول هیئت مدیره سازمان نظام پزشکی اصفهان با یادآوری اینکه زگیل تناسلی جزو بیماری‌های آمیزشی و مقاربتی محسوب می‌شود، گفت: تنها مسیر غیرجنسی انتقال به جنین گزارش شده، اما از طریق تماس‌های دیگر و محیط‌هایی مثل استخر قابل انتقال نیست و یا گزارش‌ها این‌قدر نادر بوده که به‌حساب نمی‌آید. اکثر قریب به‌اتفاق راه‌های انتقال ویروس از طریق آمیزش جنسی از راه مقعد، واژن و دهانی است.

ابتلای ۳ نفر از هر ۴ نفر

وی با بیان اینکه افراد به‌جای نگرانی باید اصول پیشگیری را رعایت کرده و بعد از آن معاینات دوره‌ای انجام دهند، تصریح کرد: علت اصلی سرطان دهانه رحم ویروس پاپیلوما است که شیوع روزافزون این ویروس به دلیل عدم رعایت مسائل بهداشتی و خبر نداشتن از وضعیت شریک جنسی، کنترل ویروس را مشکل کرده است، به‌طوری‌که ۳ نفر از هر ۴ نفری که فعالیت جنسی دارند در یک مقطع از زندگی خود دچار این عارضه می‌شوند که آمار کمی نیست.

دکترای تخصصی پژوهشی بیماری‌های پوست و سالک با تأکید بر اینکه شیوع زگیل تناسلی نشان می‌دهد راهی جز اطلاع‌رسانی، آموزش و تأکید بر پیشگیری نداریم، گفت: متأسفانه در زمینه اطلاع‌رسانی و آموزش کوتاهی شده است و به‌جای اینکه این موضوع را سرلوحه کار قرار دهیم، انکار کرده‌ایم و یا بی‌توجه بوده‌ایم، تا جایی که اگر از متخصصان زنان و پوست پرس‌وجو کنید درصد قابل‌توجهی از مراجعان ‌همین الان‌ هم که این بیماری حالت تابو دارد و کمتر کسی به پزشک مراجعه می‌کند مبتلا هستند.

مصلحی توضیح داد: افراد از یک‌طرف باید نگران عدم مراجعه به‌موقع برای درمان زگیل تناسلی باشند و از طرف دیگر باید خیالشان راحت باشد که اگر معاینات دوره‌ای را انجام دهند با کوچک‌ترین علائم مراجعه کنند، بیماری در مراحل اولیه درمان سختی نخواهد داشت، اما اگر پیشرفت کرد درمان سخت می‌شود.

فرق بین زگیل تناسلی با تب‌خال تناسلی

وی با اشاره به اینکه برخی زگیل تناسلی را با تب‌خال تناسلی اشتباه می‌گیرند و این موضوع باعث تأخیر درمان می‌شود، گفت: تب‌خال تناسلی به علت هرپس سیمپلکس ایجاد می‌شود و از نظر شکل و علائم اغلب غیراختصاصی و با قرمزی، تاول و زخم ظاهر می‌شود و درمان متفاوتی دارد. اما خطرات زگیل تناسلی را ندارد و شیوع آن‌هم کمتر است.

نایب رئیس اول هیئت مدیره سازمان نظام پزشکی اصفهان خاطرنشان کرد: ترس و خجالت از ابتلا به زگیل تناسلی از یک‌طرف و تأثیر آن از نظر زیبایی از طرف دیگر باعث شده برخی افراد برای مورد سو استفاده افراد سودجو قرار گیرند، درحالی‌که بهترین کار این است که به افراد ذی‌صلاح مراجعه کنند.

وی با تأکید بر اینکه پزشکان به‌راحتی می‌توانند بیماری زگیل تناسلی را تشخیص دهند، گفت: پزشکان عمومی یا خودشان بیماری را درمان می‌کنند و یا ارجاع می‌دهند. با توجه به اینکه میزان ابتلا بسیار گسترده و ممکن است دسترسی به همه سطوح پزشکی برای همه اقشار میسر نباشد از طرف دیگر نیازی هم به تخصص خاصی نیست، بنابراین بیماران باید بدون ترس یا خجالت در اسرع وقت به پزشک مراجعه کنند.

یک دکترای تخصصی پژوهشی بیماری‌های پوست و سالک با بیان اینکه ممکن است بیماران زمانی برای درمان مراجعه کنند که دچار عوارضی شده باشند که در مراحل اولیه قابل تشخیص و درمان است، خاطرنشان کرد: رعایت مسائل بهداشتی به‌ویژه فعالیت‌های جنسی، اطلاع از وضعیت شریک جنسی، استفاده از کاندوم، تزریق واکسن و مراجعه به پزشک به‌محض مشاهده علائم اهمیت زیادی دارد.

منبع: خبرگزاری ایسنا

منبع: آفتاب

کلیدواژه: زگیل تناسلی تبخال تناسلی سلامت زگیل تناسلی مراجعه کنند ویروس ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۵۳۶۴۳۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تولید دارویی که از دیابت جلوگیری می‌کند

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از نیواطلس، این آنتی بادی مونوکلونال آزمایشی مانند یک سپر از آسیب به سلول های تولید کننده انسولین محافظت می کند و حتی در برخی موارد طول عمر این سلول ها را افزایش می دهد.

دیابت نوع یک زمانی روی می دهد که سیستم ایمنی بدن بیمار به سلول های بتا در پانکراس حمله می کند. این سلول های مهم انسولین تولید می کنند و بدون این ماده فرد نمی تواند سطح گلوکز خون را مدیریت کند که این روند یه تزریق مادام العمر انسولین منجر می شود و پیامدهایی برای سلامت فرد دارد.

اما محققان دانشگاه جان هاپکینز در پژوهشی جدید راهی نوین برای جلوگیری از آغاز دیابت یا حتی معکوس کردن آن در مراحل اولیه ابتلا یافته اند. یک داروی جدید به نام mAb43 که در حقیقت یک درمان آزمایشی است، برای مقابله با طیفی از بیماری ها نوید بخش بوده است.

آنتی بادی ها در حقیقت پروتئین هایی هستند که سلول هایی خاص و معمول پاتوژن های خارجی رابه یکدیگر پیوند می دهند تا آنها را از بدن پاکسازی کنند. واکسن ها به پروتئین سیستم ایمنی بدن آموزش می دهد تا در مقابل هدف های خاصی آنتی بادی تولید کند. آنتی بادی های مونوکلونال طوری مهندسی شده اند تا با یک هدف خاص بجنگند و به طور یک جا به عنوان واکنشی سریع به یک بیماری خاص مانند عفونت، به بدن منتقل می شوند. این نوع درمان هادر مطالعات اخیر برای مقابله با بیماری هایی مانندمالاریا، کووید۱۹ و غیره کارآمد بوده است.

در این موارد آنتی بادی ها طوری طراحی شدندتا سلول ها را از سیستم ایمنی بدن مخفی کنند. اما mAb43آنها را به پروتئینی کوچک که روی سطح سلول های بتا قرار دارد، پیوند می زندو سپس به عنوان یک سپر یا پوشش عمل می کند تا آنها را در برابر حملات سلول های ایمنی مخفی کند. هنگامیکه این دارو به طور مرتب مصرف شود، سلول های بتا را محافظت می کند و در نتیجه توانایی بیمار برای تولید انسولین نیز حفظ می شود. حتی اگر آسیب هایی به سلول ها وارد شده باشد، این سپر به سلول ها بتا فرصت می دهد تا بازتولید شوند.

محققان این درمان را روی ۶۴ موش مبتلا به دیابت نوع یک آزمایش کردند. موش ها پس از رسیدن به سن ۱۰ هفتگی ،هر هفته دوزهایی از این آنتی بادی را دریافت کردند و پس از ۳۵ هفته بدن تمام آنها عاری از دیابت بود. نکته جالب آنکه یکی از موش ها به طور موقت و پس از نمایان شدن علایم اولیه و قبل از دریافت آنتی بادی به این بیماری مبتلا شد. اما این موش هم پس از دریافت دوزهایی از دارو به مدت ۳۵ هفته درمان شد. همین امر نشان می دهد داروی مذکور می تواند روند ابتلا به دیابت را در مراحل اولیه ابتلا معکوس کند.

تمام موش هایی که این درمان را دریافت کردند تا پایان آزمایش (۷۵ هفته) زنده ماندند که در حقیقت طول عمر بیشتر موش ها نیز همین اندازه است. تحقیق مذکور هم اکنون با استفاده از آنتی بادی موش ها روی همین حیوانات آزمایش شده است. اما پژوهشگران تصمیم دارند در مرحله بعد نسخه انسانی این آنتی بادی را قبل از آزمایش بالینی توسعه دهند. اما یک مانع اصلی هنوز وجود دارد. آنتی بادی های مونوکلونال ممکن است برای مصرف گسترده گرانقیمت باشند.محققان امیدوارند با تحقیقات بیشتر هزینه آنها را کاهش دهند.

این تحقیق در ژورنال دیابت منتشر شده است.

کد خبر 6095397 شیوا سعیدی قوی اندام

دیگر خبرها

  • هزینه‌های درمان کودکان زیر ۷ سال در بیمارستان‌های زاهدان رایگان شد
  • درمان بیماری‌های کلیوی با سم این حشره خطرناک
  • دیابت نوع یک و دو چه تفاوتی با هم دارند؟
  • درمان بیماری کلیوی با سَم صدپایان!
  • درمان جدید بیماری آلزایمر
  • تولید دارویی که از دیابت جلوگیری می‌کند
  • انسان نخستین بار کی سرما خورد؟
  • چرا بدن درد می‌گیریم؟
  • چرا بدن‌درد می‌گیریم؟
  • علائم فشار خون بالا